Ahad, 11 Disember 2011

Tidur dalam khemah sebelum beli rumah...

     
 
Alkisahnya.... pada 10hb Disember lalu (Sabtu).... ada pelancaran jualan rumah...


Tapi.... pada 9hb Disember, (Jumaat), jam 4.40 petang orang yang nak beli rumah dah mula mengambil tempat... 


Walhal khemah masing sedang dipasang.... Pembeli pertama yang sebelah kiri sekali dah tunggu seawal 2.00 petang lepas solat Jumaat. 

Sehingga 10.30 malam, dah penuh tiga baris. Bermakna dah ada 30 pembeli. Sedangkan rumah yang akan dijual hanya ada 47 unit.(ada 57 sebenarnya, tapi dengar kata 10 unit staff dah beli.)Wallahu a'lam


Semua yang nak beli rumah ni terpaksa bermalam di khemah sehinggalah pagi esok... (termasuklah pakcik dan kakak ipar CikMa).

Mereka terpaksa bergilir-gilir untuk solat, makan dan ke tandas.
 
Keesokan paginya, khemah tersebut penuh . Tak sempat CikMa nak jenguk lagi. 
Dahsyat sungguh! Beli goreng pisang pun tak perlu tidur kat khemah. Rumah lagi panas daripada pisang panas!

Jadi, kepada sesiapa yang mahu membeli rumah, nak-nak yang corner lot, silalah bersedia untuk bermalam di khemah ,ok! Kalau lambat... sendiri mau ingat laaa.....

♥ Terima Kasih Kerana Sudi Singgah Sini ! Suka? Like tau ! ♥

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Ada nak komen?Tulis sini ek... :)